Sia concertează în această seară la București

Sia cântă în Piaţa Constituţiei pe 17 august.

A apărut multă vreme cu chipul acoperit de făşii de dantelă neagră. Cu spatele la public. O perucă blond platinat cu tunsoare bob o reprezintă. Se spune că e foarte timidă. Sia este fata al cărui talent muzical a fost alimentat de tristeţe şi dragoste. Sia Kate Isobelle Furler s-a născut pe 18 decembrie 1975, în Adelaide, Australia. Tatăl său, Phil Colson, a fost muzician şi a fost membru al mai multor formaţii. Printre care Foreday Riders, Rum Jungle, Fat Time, Jump Back Jack şi Mount Lofty Rangers. Mama sa, Loene Furler, de asemenea, este cântăreaţă, compozitoare şi muziciană. Sia este nepoata actorului şi cântăreţului Kevin Colson, şi a muzicianului Colin Hay, membru al formaţiei australiene Men at Work. Când era copil, în casa părinţilor din Adelaide, Sia încerca să-i imite pe Arethei Franklin, Stevie Wonder şi Sting.

Sia concertează în această seară la București

La mijlocul anilor 1990, Sia a început să cânte într-o trupa de jazz-acid, Crisp. În 1997 Crisp s-a desfiinţat. Sia a compus o serie de piese şi a scos primul album OnlySee. La casa de discuri Flavoured Records din Australia. În anul 2000, Sia a semnat un contract de înregistrare cu Sony Music a sub-label Dance Pool. A lansat primul ei single, „Taken for Granted” care a ajuns pe locul 10 în UK Singles Chart. În 2001, ea a lansat al doilea album al ei solo Healing Is Difficult. Îmbina jazz retro şi muzică soul. Nemultumiţi şi invidioşi pe promovarea albumului său au fost colegii şi managerul Siei. Sia şi-a concediat atunci managerul. Apoi a semnat un nou contract cu Go! Beat Records. În 2002, Sia a câştigat APRA Award în categoria Breakthrough compozitor. Alături de duoul pop din Brisbane, Aneiki, format din Jennifer Waite şi Grant Wallis.

În 2004 Sia şi-a lansat al treilea album de studio Colour the Small One. Albumul are un amestec de instrumente acustice şi suport electronic pentru material. Albumul a dat naştere celor cinci discuri single care au fost în top 20 în Statele Unite ale Americii. „Breathe Me”, „Don’t Bring Me Down”, „Where I Belong” şi „Numb”. Sia se mută în New York în 2005. Îşi continuă cariera cu materiale pentru alţi artişti precum: Katy Perry, Rihanna, David Guetta, Eminem, Christina Aguilera şi alţii. Fără a mai lansa vreun alt material discografic până în anul 2008 când lansează albumul „Some People Have Real Problems”.

Sia concertează în această seară la București

În 2010 intră într-o depresie severă cauzată de moartea tatălui ei, Phil Collson. Pe care nu l-a putut salva din ghearele băuturilor alcoolice. Această depresie o face să se îndepărteze din ce în ce mai mult de lume. Recurgând la diferite tehnici şi metode spectaculoase de a–şi ascunde faţa. Talentul ei muzical este alimentat de depresie. Piesele ei sunt emoţionale, cu versuri ce descriu senzaţii şi sentimente fluctuante de extaz şi melancolie sumbră. Transpun şi conţin experienţe personale. În 1997 şi-a pierdut iubitul într-un accident de maşină. A cântat în concerte cu spatele la public. Şi-a ascuns chipul sub o fâşie de dantelă neagră sau a rugat alţi artişti s-o înlocuiască.

Tot în anul 2010 lansează cel de-al cincilea album de studio al său We Are Born. Ca o nouă speranţă după moartea tatălui său. În 2013, Sia primeşte provocarea de a scrie o piesă pe moment de la o televiziune americană. În doar 18 minute Sia a compus muzica şi versurile hit-ului anului 2014 „Chandelier”. În 2 săptămâni melodia ajunge pe radio, şi pe locul 3 în topul internaţional al revistei Billboard. Tot în anul 2014 Sia lansează cel de-al şaselea album al său 1000 Forms Of Fear. Devine cea mai celebră cântăreaţă a anului cu hitul „Chandelier”. Cu colaborarea starului din show-ul de talente „Dance Mom’s” Maddie Ziegler. Sia a descoperit-o pe nubila de 12 ani şi a distribuit-o în videoclipul ei.

Sia concertează în această seară la București

În 2015 câştigă premiul pentru „Înregistrarea anului”. La a 57-a ediţie a premiilor Grammy cu melodia Chandelier. În acelaşi an lansează „Elastic Heart”. Ilustrează povestea ei şi a tatălui său pe care nu l-a putut salva din ghearele băuturilor alcoolice. O să îşi lanseze cel de al şaptelea album de studio This Is Acting (2016). Astfel, Sia păşeşte pe urmele Arethei Franklin, Madonnei şi ale Ellei Fitzgerald. Este starul pop al vremurilor noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.