Sebastian Papaiani, un alt mare al scenei românești, a plecat la îngeri

Artistul avea 80 de ani și fusese internat de ceva timp în spital

Sebastian Papaiani a încetat din viață în această dimineață, după o lungă suferință.

Fostul Plutonier Căpșună, după aproape o viață în slujba spectatorului, și-a luat adio de la noi. S-a dus în alte zări, să joace pe scena Raiului, alături de alți grei ai teatrului și filmului românesc. Sebastian Papaiani avea 80 de ani și fusese internat la finele lunii trecute, după un accident vascular. Din păcate nu și-a mai revenit, chiar dacă medicii au încercat tot ce s-a putut pentru a-i salva viața. Poliția Română, ca omagiu, a transmis un comunicat pe pagina de Facebook, în care au dat și un material video din celebra serie de filme Brigada Diverse. În luna mai actorul a suferit un accident vascular cerebral și a fost internat la acel moment la Spitalul Universitar de Urgență București.

Sebastian Papaiani, un alt mare al scenei românești, a plecat la îngeriA absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București. În 1961, și-a facut debutul în producția cinematografică ”Purgatoriul nr. 5”. În 1963 a jucat în comedia regizorului Geo Zaizescu, ”Un surâs în plină vară”. Alături de tânăra și frumoasa actriță Florina Luican, se face remarcat atât de critici, cât și de public. A filmat an de an, însă calea spre marea cariera i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume din 1974.

Sebastian Papaiani, un alt mare al scenei românești, a plecat la îngeriȘi-a câștigat popularitatea și simpatia publicului prin rolurile de comedie, dar și prin cele în care a abordat și registre mai grave. Rămâne de neegalat în rolurile Plutonier Căpșună din seria ”B.D”, Alecu din ”Astă seară dansăm înfamilie”, Pompei din ”Toamna bobocilor” și mai ales Ieremia din serialul TV ”Toate pânzele sus”.

A fost decorat, la 13 decembrie 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Ultima perioadă a vieții și-a petrecut-o la Gruiu, cumparată în 2006, după ce fusese cucerit de proprietatea prietenului său de pe o stradă vecină, regretatul actor Ștefan Iordache.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.