Regele Mihai, sărbătorit la a 95-a aniversare

Astăzi este ziua de naștere a Majestății Sale

Regele Mihai, ajuns la venerabila vârstă de 95 de ani, este sărbătorit astăzi, pe 25 octombrie.

Majestatea Sa a trăit aproape un secol cu credință, cu iubire și cu simțul datoriei față de țara sa. Astăzi, pe 25 octombrie, Regele Mihai, împlinește vârsta de 95 de ani, la mai puțin de de trei luni de la moartea Reginei Ana. Politicieni, personalități publice și șefi de stat i-au trimis Majestății Sale, prin intermediul Casei Regale, mesaje de la mulți ani. Pe tot parcursul intervalului 20-28 octombrie se desfășoară evenimente cu caracter omagial la adresa Sa.Regele Mihai, sărbătorit la a 95-a aniversare

Astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu orele 19, vor avea loc trei evenimente importante. Este vorba de o lansare de carte cu tema vieții Regelui, vizionarea documentarului Războiul Regelui, și un dineu omagial. Principesa Margareta a transmis și ea un mesaj Regelui cu ocazia împlinirii a 95 de ani.

„Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestății Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea și continuitatea națiunii. Regele Mihai a trăit aproape un secol de viață cu simțul datoriei, cu credință și cu iubire de țară. Copil, el a reunit speranțele națiunii, a reprezentat Statul și instituțiile sale. Mai târziu, Regele, împreună cu Regina-mamă Elena, s-a opus cu demnitate și curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuți. Statalitatea, Coroana și democrația. „, se arată în mesaj.Regele Mihai, sărbătorit la a 95-a aniversare

Principesa îndeamnă la aducere aminte față de Regina Ana, cea care „i-a stat alături regelui, cu devotament, întreaga sa viață”.

„Să ne aducem aminte astăzi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alături Regelui, cu devotament, întreaga sa viață. Povestea de dragoste a părinților mei a mers mai departe decât destinul lor personal. Regele Mihai și Regina Ana au trăit împreună povestea unui exil, a unei țări și a unei jumătăți dintr-un secol greu de înțeles. Să ne arătăm admirația, iubirea și respectul față de Regele Mihai și să-i urăm liniște și sănătate!”, menționează Custodele Coroanei Române.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.