Toată lumea știe cine este Randi, la început a fost jumătatea din proiectul „Morandi”, proiect inițiat alături de Marius Moga, de altfel de succes la vremea lui. Dar nimeni nu știe cine se afla de fapt în spatele acestui nume, Randi, și cum a ajuns vedeta la acest pseudonim.
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.Pe numele lui adevărat Andrei Ștefan Ropcea, solistul s-a născut la Pitești, într-o zi de luni, pe 23. Mai 1983. Când era mic era foarte simpatic, dar avea și momente în care manifesta o seriozitate care îi făcea pe părinții săi să se întrebe dacă nu cumva era un copil precoce, așa cum declară chiar vedeta:
„Când eram mic am fost foarte simpatic, aveam însă momente în care manifestam o seriozitate care îi făcea pe părinții mei să se întrebe dacă nu cumva sunt copil precoce dar din păcate n-am avut norocul ăsta.”
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.Pasiunea pentru muzica a descoperit-o încă de pe vremea copilăriei ajungând să imite marea majoritate a cântăreților în vogă, de la acea vreme.
„Țin minte că iubeam atât de mult muzica și dansul încât ajunsesem să imit foarte bine cântăreții care erau în vogă atunci… se pare că singura care era conștientă de talentul meu, era bunica.”

Vremea a trecut, Andrei s-a mărit și pasiunea pentru muzica nu a dispărut odată cu vârsta, ba mai mult, pe vremea când era în clasa a 12-a s-a decis să își îndrepte pașii către Conservator și să studieze în profunzime tainele muzicii:
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.„În fine a avenit vara și examenul de intrare la Conservator era tocmai în septembrie. Ce bucurie pe capul meu să aud că în cele 3 luni care trebuiau să fie distractive eu eram nevoit să învăț la temperaturi ridicate… Și au început meditațiile la București… oricum a fost aproape un miracol că am luat la Conservator la secția la care am dat, pentru că m-am pregătit foarte puțin și fiind foarte puține locuri (15), nu prea se gândea nimeni că e un lucru sigur intrarea mea la Conservator. Și neașteptatul s-a întâmplat, am intrat și la facultate… bucurie mare, multe zile de petreceri.”
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.În 2004, Randi este cooptat în proiectul Morandi. Andrei și Marius se știau de la studio și au decis să scoată pe piața o piesă, dar să nu fie cunoscut autorul. Zis și făcut. Au lansat videoclipul ‘Love Me’, la primul lor single și nimeni nu știa despre cine este vorba. Până la urmă, au decis să-și deconspire identitatea. Imediat înainte de prima apariție publică, sub titulatura de Morandi, băieții erau în dilemă, cum să se numească proiectul și care să fie numele lui Andrei, de scenă, ca să sune „mai internațional”:
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.„Numele ‚Randi’ a fost ales într-o clipă de inspirație pe care am avut-o stând la discuții cu Marius Moga. Ne gândeam pe vremea când am pus bazele proiectului Morandi, ce nume să punem unui proiect muzical care în faza de început ar trebui să ne ascundă identitatea. Primele litere din numele trupei le-am ales ușor, fiind primele din numele lui Marius, respectiv ‘Mo’. Numele meu, Andrei Ropcea, nu sună destul de internațional. Aveam nevoie de ceva ușor de reținut care să sune bine cu primele două litere. Astfel că am ales prima literă din numele de familie, ‘R’, urmat de prescurtarea de la numele de botez, ‚Andi’ și așa a rezultat ‚Randi’, numele meu de scenă și ‚Morandi’, numele trupei. Ca artist sunt cunoscut sub numele de Randi, însă în viața de zi cu zi, prietenii, familia, colegii îmi spun Andrei, foarte rar îmi spune cineva pe numele de scenă.”

Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.După ‘Love Me‘ au urmat hiturile ‘Beijo La La’ și ‘Africa’. Au început să vină și concertele în Rusia, a urmat lansarea albumului ‘N3XT’ și apoi promovarea în Europa. În vara lui 2009, Morandi anunța un nou album, `Zebra`. Sunt promovate de pe acest disc single-urile `Colours`, `Rock The World`, `Midnight Train` și `Serenada`.
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.

La începutul lui 2011, Randi începe să lucreze ca producător pentru alți artiști, printre care Mishelle și Shaka Muv (Miruna).
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.

În octombrie 2011, Randi lansează `Anybody`, primul său videoclip din cariera solo.
Randi se destăinuie, sau cum și-a ales numele de scenă.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.