Pregătirile pentru concursul Miss World au început în China în lipsa reprezentantei Canadei, iar participantele la concursul Miss World au sosit de sâmbătă în orașul chinez Sanya care găzduiește evenimentul. Au ajuns toate cu excepția reprezentantei Canadei, Anastasia Lin, o tânără de origine chineză care încă nu a primit viza de intrare în țara organizatoare.

„Nu am primit încă scrisoarea de invitație. Organizatorii Miss World m-au anunțat că nu voi fi descalificată și că sunt încă reprezentanta Canadei, dar la repetițiile din weekend pentru ceremonia de deschidere, din 23 noiembrie, nu am putut să particip. Fereastra se închide, dar aștept încă scrisoarea, nu mă dau bătută. China este cunoscută pentru că nu acordă vize persoanelor care au păreri diferite de cele ale Partidului Comunist de la putere, fie că sunt academicieni, disidenți sau de altă religie.”

a declarat Lin.

Tânăra s-a făcut cunoscută prin denunțurile privind încălcarea drepturilor omului în țara asiatică. Confruntarea dintre Miss Canada și autoritățile chineze i-a obligat pe organizatori să flexibilizeze calendarul, având în vedere că toate participantele la concurs trebuiau să fie prezente de sâmbătă la Sanya, în insula chineză Hainan.

Celelalte concurente au ajuns deja în China pentru marea finală care va avea loc la 19 decembrie și care va stabili o succesoare a reprezentantei Africii de Sud, Rolene Strauss, câștigătoarea de anul trecut a titlului Miss World, la concursul desfășurat la Londra. Lin a ridicat de multe ori vocea împotriva a ceea ce ea a numit nedreptăți și abuzuri care au loc în această țară. Ea a susținut că tatăl ei, care trăiește în China, a primit mai multe scrisori de amenințare pentru a o face să renunțe la critici. Miss Canada a mai spus că, dacă nu i se va acorda viză, va sugera organizatorilor Miss World să reconsidere dacă această țară poate găzdui evenimentul.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.