Microsoft Imagine Cup 2016 în România

Microsoft Imagine Cup 2016 a fost câștigată de trei studenți români.

Trei studenți ai Universității Politehnice din București au câștigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Echipa a primit un premiu în valoare de 50.000$ și șansa la titlul de campion Imagine Cup.

Microsoft Imagine Cup 2016 în România

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni. Dispozitiv ce urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap. Și poate detecta probleme ale urechii interne. Ggenerează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

“Experiența aici este una uimitoare. Nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri. A validat încă o dată ideea inovativă a ENTy. Dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea – product developer ENTy.

Astăzi de la ora 19:00, ora României, câștigătorii celor trei categorii (Innovation, Games și World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion și o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. M

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.