Lucian Mindruta este una dintre persoanele carora le place sa spuna lucrurilor pe nume si nu se ascunde de reactiile pe care le starneste. Postarea sa acida pe pagina de socializare este fundamentata de mania vedetei pentru ceea ce s-a intamplat in Alpii francezi.

Mindruta in numeste pe pilotul german Andreas Lubitz “nebun cu acte”, “dement” si “diliu”.

“Cum naiba zbura pilotul ala de la Germanwings, desi era diagnosticat cu depresie severa, tulburari de vedere si lua un kil de medicamente?

Sa va spun eu cum: pentru ca avea dreptul la intimitate. Da, avea dreptul ca pasagerii aia din spatele lui sa nu stie ca el e nebun cu acte. Avea dreptul ca sefii lui sa nu stie (daca el nu vrea) ca nu mai vede prea bine. Avea dreptul ca daca vreodata spunea ca vrea sa omoare pe cineva, sa nu afle nimeni. Asta apropos de dreptul la intimitate. 150 de oameni au murit ca sa apere dreptul la intimitate al unui dement”, a fost postarea lui Mindruta care a creat mari valuri de reactii.

Acest mesaj de pe pagina de socializare a creat doua tabere printre prietenii sai virtuali. Multa lume i-a atras atentia jurnalistului la faptul ca acest caz nu trebuie generalizat.

“Pilotul era bolnav. Nu dement. Iesiti din etichetarea asta. E trist. Asta trebuia sa fie un mare semnal de alarma pentru noi. Stigmatizam oamenii cu probleme psihice, apoi ne miram ca nu spun la nimeni ca au probleme”, i-a spus un amic virtual in legatura cu prostarea sa.

Lucina Mindruta nu s-a lasat insa intimidat de afirmatiile internautilor.

“Pilotul era dement. Tampit. Idiot. Inceteaza sa aperi un diliu, doar in numele corectitudinii politice. Sau daca o faci, cauta pe una dintre rude si vezi daca merge. Repet: pilotul era nebun. Legal vorbind, avea discernamant redus sau deloc”, a fost raspunsul jurnalistul.

Acesta a fost momentul care a declansat un adevarat schimb de replici acide.

“Cel mai probabil pilotul suferea de o depresie psihotica, adica avea si o forma de psihoza care insotea depresia, care posibil nu a fost diagnosticata. Cu alte cuvinte, nu toti depresivii sunt niste nebuni. Depresia nu este de obicei un pericol pentru cei din jur”., se arata intr-un comentariu.

“Dumneata, domnule, pui egal intre depresie si dementa. Dumneata, domnule, esti de o ignoranta crasa si impardonabila. Dumneata participi fara nici o urma de responsabilitate la raspandirea ideii ca a suferi de depresie inseamna nebunie, ca orice persoana care sufera de depresie este un pericol pentru societate. Dumneata joci rolul de mic barfitor iresponsabil si ignorant, lucru care nu cred ca iti este pardonabil din cauza vreunei conditii a starii tale de sanatate mentala. Rusine!”,  scrie un alt amic virtual.

“Lucian, ai rationamentul unei pensionare”¸  il ataca un alt internaut.

“Mindruta ce fel de depresie te-a facut sa zici asa tampenii? Eu zic ca trebuie sa te controleze si pe tine. Ne omori pe toti cu ce scrii”,  o alta replica.

“Si uite asa aruncam din nou stigma asupra persoanelor cu „mental illness”. Facandu-le „nebuni” in gura mare nu o sa ii vindece si nici nu o sa ii aduca inapoi pe cei 150. Vina nu a fost doar a „nebunului”. Pacat ca va exprimati astfel fata de o persoana pana la urma suferinda”, isi spune parerea un utilizator al retelei sociale.

“Aici ai luat-o pe aratura Lucian Mindruta. E un caz trist, extrem de trist dar are legatura una cu alta ca unealta de gaurit cu prefectura. Si asa de bine o nimerisei cu suicidul la inceput”, spune un alt participant.

“De aceea , d-le Mindruta, se intampla tragedii! Pentru ca exista oameni ca dumneavoastra care ii considera nebuni! De asta, sau si de asta cei in cauza nu apeleaza la ajutor! Cei depresivi nu sunt nebuni! !!! Nu sunt, si fara sa minimalizez evenimentele in cauza, pledez ca cei care sufera de depresii sa caute ajutor. Daca te doare dintele, te duci la stomatolog, daca ti-e “greu sa traiesti” de ce sa nu recurgi la sfatul specialistului?”

Si discutia continua…

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.