Muzicianul britanic David Bowie a lansat, vineri, în ziua în care împlinește 69 de ani, noul album „Blackstar”, ce poartă amprenta sonoră caracteristică artistului dar împrumută multe accente de jazz. Acesta conține șapte piese și durează în total 45 de minute, în timp ce piesa principală, ‘Blackstar’, durează circa zece minte.

David Bowie și-a lansat noul album "Blackstar"

Cu o zi înainte de lansare, cântărețul a prezentat un nou videoclip tulburător de pe acest nou album, ‘Lazarus’, în care Bowie este văzut cu ochii bandajați levitând pe un pat într-un spital psihiatric. Lazarus poartă același același nume ca musicalul lansat în decembrie de Bowie la New York și care se inspiră din filmul de science-fiction din anii 70 ‘The Man Who Fell to Wearth’.

David Bowie și-a lansat noul album "Blackstar"

Primul videoclip de pe album, realizat pentru single-ul „Blackstar”, a fost prezentat în noiembrie anul trecut, o proiecție ce seamănă cu un film de groază ce descrie o lume întunecată și fantastică, în care protagonistul apare de asemenea cu ochii acoperiți de bandaje. ‘Blackstar’ este lansat după trei ani de la apariția albumului „The Next Day”, cu accente rock și melodii accesibile, care a confirmat revenirea în mare formă a artistului și care s-a clasat pe primul loc în topurile britanice.

David Bowie și-a lansat noul album "Blackstar"

Tony Visconti, producătorul noului album, a declarat că piesele sunt inspirate, printre altele, din muzica rapperului american Kendrick Lamar. „Am ascultat muzica lui Lamar. Nu mai făcusem niciodată ceva similar, dar ne-a bucurat că Lamar are o minte complet deschisă”, a declarat Visconti ziarului ‘Daily Mirror’. Producătorul a subliniat că unul din principalele obiective a fost de „a evita rock and roll-ul”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.