Aplicațiile mobile realizate în sprijinul medicinei de urgență

Aplicațiile mobile au fost realizate de 11 echipe de programatori.

Au muncit fără oprire, timp de trei zile, iar în câteva luni câştigătorii îşi vor vedea ideile puse în practică. O aplicaţie mobilă care elimină adresele greşite transmise la 112. O alta prin care medicii rezidenţi îşi raportează activitatea direct de pe smartpfone. Și un sistem vocal care îi scuteşte pe asistenţi de completarea fişelor medicale. Sunt trei soluţii inovatoare pentru medicina de urgenţă, care au câştigat un concurs organizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Aplicațiile mobile realizate în sprijinul medicinei de urgență

Trei zile au stat aceşti tineri programatori cu nasul în calculatore pentru a realiza aplicațiile mobile. De la medicii cu care au făcut echipă au aflat care sunt problemele din spitale şi ce ar putea schimba cu ajutorul tehnologiei. Una dintre aplicaţii le va uşura foarte mult treaba asistenţilor de la urgenţe. Nu vor mai pierde timp scriind de mână date pacienţilor. Vor completa fişele medicale, printr-o simplă comandă vocală.

Adresele greşite anunţate la 112 ar putea deveni istorie. Cu ajutorul unei alte aplicaţii mobile şi a unui sistem GPS, oamenii îşi pot înregistra datele personale. Astfel încât atunci când sună după ajutor, salvatorii să ştie cine şi de unde sună. O altă aplicaţie câştigătoare este cea care le permite medicilor rezidenţi să îşi raporteaze activitate direct de pe smartphone, în doar 30 de secunde. Timp preţios câştigat de rezidenţi, care acum sunt nevoiţi să fac totul din faţa unui calculator. Trei echipe de programatori au primit premii în bani pentru aplicaţiile dezvoltate, dar şi asigurarea că ideile lor vor fi puse în practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.